Daan Schrijvers overleden

Geplaatst op vrijdag 03 augustus 2018
Het houdt niet op. Na Huub van Tilburg, Geert van der Wiel en Wanny van Gils is er dit jaar wederom een sterfgeval in de NAC-familie. Gisteren is namelijk oud NAC-speler Daan Schrijvers op 76-jarige leeftijd overleden.

Als op en top Bredanaar ging Daan op 11-jarige leeftijd van St. Fidelius naar NAC, waar zijn profloopbaan begon. Op 8 mei 1960 mocht hij in de thuiswedstrijd tegen ADO (3-2 winst voor NAC) debuteren. Na meer dan 100 wedstrijden verkaste Schrijvers naar DWS met wie de verdediger meteen in zijn eerste seizoen kampioen van Nederland werd. Via PSV kwam hij in december 1970 terug naar NAC om daar zijn carrière af te sluiten.
Daan Schrijvers speelde 169 officiële wedstrijden voor NAC waarin hij 17 doelpunten maakte.

Tijdens zijn eerste periode bij NAC debuteerde Schrijvers ook in het Nederlands Elftal. In Amsterdam werd het tegen de Nederlandse Antillen maar liefst 8-0. Bij die ene interland zou het niet blijven. In totaal speelde Schrijvers 22 maal in het Oranje, waarvan hij 15 keer de aanvoerder mocht zijn.

Wij wensen familie, vrienden en bekenden van Daan ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!