Expositie Peter van de Merwe geopend

Geplaatst op donderdag 09 februari 2017

Met mooie woorden van Peter Daalmans (voorzitter van de Stichting NAC Museum), Joost Gielen (voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC) en Ati Graaumans (oud-NAC`er en vriend van Peter van de Merwe) is op vrijdag 10 februari jl. de expositie ‘Peter van de Merwe, de Zwarte Panter van Breda’ officieel geopend. De vrouw van Van de Merwe, Ria, zijn dochter Monique, schoonzoon Gerry en kleinzoon Roy knipten gezamenlijk symbolisch het lint door dat toegang biedt tot de tentoonstelling (zie foto). Vanaf 11 februari is de expositie voor iedereen te zien.

De oud-keeper van NAC kwam tijdens zijn loopbaan tot liefst vijf interlands, was bij de Bredase club eenmaal de minst gepasseerde doelman van het betaald voetbal, was de vereniging zijn gehele voetballoopbaan trouw en was daarnaast simpelweg een aimabel mens. Reden genoeg deze NAC-coryfee, die helaas vorig jaar op 24 februari 2016 kwam te overlijden, te eren met een eigen tentoonstelling.

Een deel van de bovenverdieping is ingeruimd met allerlei foto’s en attributen die verwijzen naar de beste keeper die NAC ooit heeft gekend. Zo wordt er teruggeblikt op zijn jeugd, zijn carrière bij NAC en zijn tijd bij het Nederlands Elftal. Een groot deel van deze attributen komt uit de privé-collectie van de familie, waarvoor natuurlijk onze dank.
De afgelopen maanden zijn we bij het NAC Museum dan ook druk bezig geweest deze tentoonstelling in te richten. We denken dat we met behulp van onze vrijwilligers een fraaie tentoonstelling hebben gerealiseerd.

Verder is in de bioscoop een prachtige korte film te zien over de legendarische doelman, die liefkozend de Zwarte Panter van Breda werd genoemd. Aan de film werkten o.a. de oud-spelers Ati Graaumans en Jacques Visschers mee.

Wij denken dat het een expositie is geworden die recht doet aan de grote betekenis van Van de Merwe voor NAC. De vaste openingstijden van het Museum zijn op de woensdagmiddag van 13.00u tot 16.00u. Op andere dagen op afspraak vanaf 4 personen. Mail hiervoor even naar het NAC Museum (info@nacmuseum.nl).

De entreeprijs van het NAC Museum is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 16 jaar. Donateurs mogen uiteraard gratis naar binnen. Geïnteresseerden kunnen nog steeds voor € 10,- donateur worden: dan mogen zij ook gratis naar binnen en bovendien krijgen zij het speciale Verleghje (de maandelijkse nieuwsbrief van het NAC Museum) over Peter van de Merwe per mail toegestuurd.

woensdag 02 augustus 13:00u - 16:00u
woensdag 09 augustus 13:00u - 16:00u